Γιατί η «χημεία» έχει καθοριστικό ρόλο στη σχέση φροντιστή – ηλικιωμένου

Στην Safecare δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα από συγγενείς ηλικιωμένων για την ανεύρεση κατάλληλου ατόμου που θα φροντίζει τον άνθρωπό τους. Οι συνεργάτες μας ζητούν αναλυτικές πληροφορίες για τις ανάγκες του φροντιζόμενου (ιατρικής φύσεως, καθημερινές συνήθειες, προσωπικές επιλογές κλπ.) και ανταποκρίνονται προτείνοντας τα άτομα που ταιριάζουν όσο γίνεται περισσότερο σε αυτό που ζητείται, εξηγώντας αναλυτικά στους υποψηφίους τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας.

Την τελική απόφαση όμως για την πρόσληψη του κατάλληλου προσώπου καλείται να την πάρει η οικογένεια. Είναι σημαντικό σε αυτή την απόφαση, να μην αποκλειστεί (στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν) και ο ίδιος ο ηλικιωμένος. Καθώς θα περνά πολλές ώρες μέσα στη μέρα με τον φροντιστή του, η επικοινωνία μεταξύ τους είναι μεγάλης σημασίας. Τα κοινά ενδιαφέροντα, οι δραστηριότητες, ο τρόπος προσέγγισης, αλλά και το νοιάξιμο είναι απαραίτητα για να είναι λειτουργική μία τέτοια συνθήκη. Αν η μητέρα μας αγαπάει ιδιαίτερα τη λογοτεχνία, είναι πολύ όμορφο να μπορεί να μιλάει γι’ αυτή, ακόμα και αν μερικές φορές γίνεται κουραστική από την επανάληψη. Αν η κηπουρική είναι υψίστης σημασίας για τον πατέρα μας, είναι σπουδαίο να έχει βοήθεια και υποστήριξη στο σκάλισμα του κήπου. Ένας επαγγελματίας που δεν θα επιτρέπει από φόβο ή άγνοια κάποια από τις αγαπημένες δραστηριότητες του γονέα μας, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο ταίριασμα.

Δεν ξεχνάμε λοιπόν, να συμπεριλάβουμε στη γνωριμία και τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Του δίνουμε το χρόνο να κάνει ερωτήσεις, να εκφράσει απόψεις, να δείξει το σπίτι του, το νοικοκυριό του, τα αγαπημένα του αντικείμενα. Και μαζί, αποφασίζουμε αν η συνέντευξη θα καταλήξει σε συνεργασία.

Για το πρώτο μέρος της αναζήτησης μην έχετε όμως καμία έννοια. Καλέστε μας στο 2102204184 ή στείλτε μας email στο info@safecare.gr και ενημερώστε μας για τις ανάγκες σας. Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σας και να σας προτείνουμε τους κατάλληλους υποψήφιους. Και, ακόμα μεγαλύτερη, όταν θα μας καλέσετε να μας ανακοινώσετε τα ευχάριστα νέα της συνεργασίας.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος