“Δύσκολη” πεθερά; Μην σκας! Μάθε πως θα την αντιμετωπίσεις

 

Ας ανοίξουμε λοιπόν το θέμα Πεθερά! Συνηθισμένες πρακτικές: κριτικάρει, αγνοεί, σαμποτάρει, ζηλεύει, δε σέβεται τις επιλογές σου, δημιουργεί προβλήματα στην οικογένειά σου. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια έχουν δίπλα τους τοξικές πεθερές και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν έρθει στην οικογένεια το πρώτο μωρό.

Εκεί που προσπαθείς να βρεις τον ρυθμό σου, εκεί αρχίζουν τα γνωστά “μήπως ντύνεις το μωρό πολύ; Μήπως να το ντύσεις λιγότερο;”  “Κάθε 3 ώρες πρέπει να το ταΐζεις; Καλέ θα κλάψει άμα πεινάσει, για χαζό το έχεις;”  “Και τι που λέει ο γιατρός να το ξυπνάς;  Εμείς καλά δεν σας μεγαλώσαμε.;” “Tι γιαούρτι είναι αυτό; Αυτό με την πέτσα να του δώσεις.”

Τα παιδιά για να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά πρέπει να έχουν Πρόγραμμα. “Πρόγραμμα; Τι είναι αυτά τα μοντέρνα; Γιατί να κοιμηθεί τώρα το παιδί;, Μα, μόλις ήρθαμε.”  Τι είναι το ωράριο επισκέψεων; Στο σπίτι του παιδιού μου εγώ θα έρχομαι ότι ώρα θέλω! Σιγά μην κλείσουμε και ραντεβού. Τι είμαι εγώ, ξένη;”

Τα παιδιά πρέπει να έχουν όρια και να γνωρίζουν τους κανόνες του σπιτιού. “Έφερα μπαλίτσες, έλα να τις πάρεις.”  Στην αυλή να παίξουμε; Ναι! Αλλά πως να στέκομαι τόση ώρα όρθια; Και τι πειράζει να παίξουμε στο σαλόνι;”  “Έφερα κρουασάν και σοκολατίτσες.” Και τι πειράζει να φάει μόνο μια φορά πριν το φαγητό; Προχτές που ήρθε επίσκεψη η φιλενάδα σου και του έδωσε γιατί δεν είπες όχι.;”

 

Μετά τα ανακατέματα με τα παιδιά έρχεται και η δική σου σειρά.

Όποια δουλειά και να ξεκινήσεις στο σπίτι, απλά δεν την κάνεις καλά. “Μην σφουγγαρίζεις ανάποδα, από τη μέσα πόρτα ξεκίνα.” “Το φαγητό πολύ ωραίο! Αλλά θα ήθελε λίγο αλάτι και λίγο λάδι περισσότερο”

Σε σχολιάζει αρνητικά σε όλους πίσω από την πλάτη σου.

Βγάζει εβδομαδιαίο περιοδικό με τα νέα τις οικογένειάς σου.

Ελαττώματα έχει μόνο η δική σου οικογένεια και το δικό σου σόι.

Όταν ακούσει κάποιο τσακωμό! Περιμένει πώς και πώς να της ανακοινώσετε τον χωρισμό και σε ενημερώνει πως θα βοηθήσει και εκείνη στο μεγάλωμα των παιδιών σας. 

 

Συμβουλές αντιμετώπισής της πεθερά; Απλά χαλαρώστε!

Υπομονή και διπλωματία είναι οι 2 λέξεις που πιστέψτε το, έχουν βοηθήσει τον Σουν Τσου στη θεωρία των Διεθνών Σχέσεων! στη Πεθερά σας δεν θα πιάσει;

 

  • Δεν είναι υποχρεωτικό να συμπαθείς την πεθερά σου, αρκεί να την “ανέχεσαι” και να είσαι ευγενική. Να απαντάς διπλωματικά. Θέσε τα όρια σου και φρόντισε να συμφωνήσεις για αυτά και με τον σύζυγό σου.
  • Σταμάτα να προσπαθείς να έχεις τα πάντα τέλεια για να την ευχαριστήσεις. Δεν θα ευχαριστηθεί ποτέ! Για αυτό άφησε τα πιάτα άπλυτα όταν σε επισκέπτεται και σταμάτα να σφουγγαρίζεις κάθε 5 λεπτά! Έτσι και αλλιώς πάντα θα βρίσκει κάτι να λέει.
  • Σταμάτα να παραπονιέσαι στον άντρα σου για την πεθερά σου. Να είσαι σίγουρη πως αυτό σας απομακρύνει και τον στεναχωρεί.
  • Κράτησε αποστάσεις από την πεθερά σου (όσο γίνεται) χωρίς ενοχές. Μην απαντάς εσύ στο τηλέφωνο και δεν χρειάζεται να τρώτε όλοι μαζί κάθε Κυριακή.
  • Κατάλαβε τη! Υπήρχε εκείνη πάντα πρώτη στην καρδιά του γιου της και τώρα ήρθες ΕΣΥ. Απόλαυσε ότι ήρθες ΕΣΥ και move on!

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος