Είχατε βοήθεια στο σπίτι αλλά λόγο του κορωνοϊού όχι πια; Τρόποι να καθαρίσετε το σπίτι σας εύκολα & γρήγορα

 

Είχατε συνηθίσει τη βοήθεια στο σπίτι (οικιακή βοηθό) αλλά λόγω των νέων συνθηκών δεν είναι εφικτό να έρθει στο σπίτι σας; Μην αγχώνεστε και δείτε το θετικά! Σίγουρα θα υπήρξαν στιγμές στη ζωή σας που δεν θα μπορούσατε να αφιερώσετε απεριόριστο χρόνο για να καθαρίσετε το σπίτι σας, Τώρα όμως έχετε. Κι αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, σας βεβαιώνουμε ότι υπάρχουν εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας σε ευχάριστα αρκεί να διαβάσετε τις παρακάτω πολύ απλές συμβουλές.

music on (Βάλτε μουσική)

Βρείτε τον αγαπημένο σας σταθμό στο ραδιόφωνο ή στο internet και νιώστε μια ώθηση χαράς για να ξεκινήσετε το καθάρισμα του σπιτιού σας άμεσα.

Ετοιμάστε τα Καθαριστικά

Θα χρειαστείτε σκούπα, σφουγγαρίστρα, καθαριστικά, χλωρίνη, γάντια, σφουγγάρια (διαφορετικό για κάθε χώρο π.χ. μπάνιο, κουζίνα). Για να οργανωθείτε καλύτερα, ετοιμάστε μια μικρή λεκάνη με σφουγγάρι και το κατάλληλο καθαριστικό σε κάθε δωμάτιο πριν ξεκινήσετε. Προτιμήστε τα πολυ-καθαριστικά για να μην αγχωθείτε και να αποφύγετε να ελέγχετε τις ετικέτες.

Set a timer (Βάλτε χρονόμετρο) 

Υπολογίστε πόσος περίπου χρόνος θα σας χρειαστεί για την καθαριότητα κάθε δωματίου και βάλτε χρονόμετρο. Όταν ακούτε το χρονόμετρο είναι η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο δωμάτιο. Αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να μην «σπαταλάτε» περισσότερη ώρα από όση χρειάζεστε σε κάθε δωμάτιο και να είστε πιο γρήγορες και αποδοτικές.

Ξεκινήστε με την κουζίνα

Πλύνετε πρώτα τα πιάτα και καθαρίστε την κουζίνα, έτσι ώστε όσο προχωράτε στα άλλα δωμάτια αυτά να στεγνώνουν (πιάτα, ποτήρια, κατσαρόλες κλπ) για να τα βάλετε στη θέση τους. Πριν μπείτε σε οποιοδήποτε δωμάτιο για να καθαρίσετε, θυμηθείτε να χωρίσετε  τις δουλειές σε στάδια. Μαζέψτε τα ρούχα, στρώστε κρεββάτια, βάλτε πλυντήριο, συνεχίστε (τακτοποίηση, ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, σκουπίδια). Πριν ακόμα το καταλάβετε, θα έχετε τελειώσει!

 

Μη σπαταλάτε άσκοπα χρόνο, χρησιμοποιείστε τη συμβουλή του λαού από τη μητέρα προς στην κόρη «κάνε όσα βλέπει η πεθερά». Ναι! Μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ: Ξεσκονίστε μόνο τα σημεία που φαίνονται περισσότερο. Αναμφίβολα θα υπάρξει μια άλλη μέρα που θα έχετε περισσότερο  χρόνο να ξεσκονίσετε όλα τα ράφια με λεπτομέρεια. Εστιάστε περισσότερο στο συμμάζεμα (παιχνίδια,  βιβλία, μαρκαδόρους, αρκουδάκια κλπ.) ή σε πιο εμφανή σημεία π.χ. ριχτάρια, καναπέδες. Είναι επίσης πολύ πρακτικό κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας να έχει ένα ντουλάπι ή έστω ένα κουτί στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε ό, τι περισσεύει (μπλοκ ζωγραφικής, παιχνίδια, μπαλάκια, στρατιωτάκια, κάλτσες) για να το αναζητήσει αυτός που το έχει χάσει.

Συμβουλή της Γιαγιάς

Ψεκάστε, σκουπίστε Τελειώσατε!  Ψεκάστε με το γενικής χρήσης (πολύ-καθαριστικό) όλες τις επιφάνειες (πάγκους κουζίνας, ντουλάπια, ράφια, μπάνιο) που χρειάζεται να καθαρίσετε και αφήστε το να «κάτσει» για λίγα λεπτά. Επιστρέψτε έπειτα από λίγα λεπτά και καθαρίστε με ένα πανί.

Και φυσικά, τώρα που τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι, μπορείτε να τα «βάλετε και αυτά στο κόλπο»! Κάντε το να φανεί σαν παιχνίδι! Για παράδειγμα, βάλτε χρόνο για το άλλαγμα των σεντονιών ή το ξεσκόνισμα του δωματίου. Αν το παιδί προλάβει να συμμαζέψει στον απαιτούμενο χρόνο, μπορεί να παίρνει ένα δωράκι!

Εσείς τι άλλες ιδέες για γρήγορο καθάρισμα έχετε; Θα χαρούμε να τις μάθουμε!

 

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος