Επαγγελματική απολύμανση του σπιτιού; Σε τι ωφελεί;

Σιγά-σιγά επανερχόμαστε στην “ομαλότητα” και η ανάγκη για βοήθεια στο σπίτι (οικιακή βοηθός) είναι όλο και μεγαλύτερη. Οι γνώσεις που χρειάζεται να έχουν οι επαγγελματίες, για τον κορονοϊό αλλά και για την επαγγελματική απολύμανση είναι απαραίτητες, για την αποφυγή εξάπλωσης των μικροβίων και ιών. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες υγιεινής που πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες οικιακές βοηθοί για να καθαρίσουν σωστά και με ασφάλεια τόσο το σπίτι σας όσο και την επιχείρηση σας.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

Πλύνετε καλά τα χέρια σας και φορέστε μάσκα. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο σημαντικός και απλός τρόπος για να εξαλείψετε το μεγαλύτερο ποσοστό των μικροβίων με την είσοδο σας στο σπίτι ή την επιχείρηση που θα εργαστείτε.

  1. Αποφύγετε την επαφή με το πρόσωπο

Θυμηθείτε! Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας σας να αποφύγετε την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη ή στο στόμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

  1. Αποφύγετε να έρθετε πολύ κοντά με άλλα άτομα

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε την κοντινή επαφή με άλλα άτομα, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα είτε όχι ή άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

  1. Προφυλαχτείτε αν εμφανίζετε συμπτώματα

Αν εμφανίζετε  κάποια από τα συμπτώματα της λοίμωξης του αναπνευστικού (κορονοϊού), είναι απαραίτητο να μην πάτε στην εργασία σας και να μείνετε σπίτι. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε να νοσήσουν και οι γύρω σας.

Θυμηθείτε για κάθε επιφάνεια που καθαρίζετε να χρησιμοποιείτε διαφορετικά σφουγγάρια- πετσέτες, π.χ. μπάνιο (ντουζιέρα, νιπτήρα), κουζίνα (πάγκο, τραπέζι), τζάμια κλπ.

Tips για extra προστασία

  • Βγάλτε  τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι
  • Αερίστε τον χώρο πολύ καλά
  • Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν επιστρέψετε σπίτι
  • Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

 

Η απολύμανση του σπιτιού ή της επιχείρησης σας από επαγγελματίες μπορεί να “γίνει” πιο σωστά και να είναι αποτελεσματική. Οι επαγγελματίες ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες ακόμα και στην καθημερινότητα τους αλλά και ενημερώνονται διαρκώς για τις καινούργιες εξελίξεις σχετικά με μικρόβια και τους ιούς. Μπορείτε και εσείς να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες όταν θα έρθει στο χώρο σας η οικιακή βοηθός που έχετε επιλέξει για να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η Safecare βρίσκεται στο πλάι όλων όσων αναζητούν εσπευσμένα οικιακές βοηθούς ή καθαρίστριες/ες. Με ένα απλό τηλεφώνημα βρίσκουμε τον κατάλληλο επαγγελματία φροντίδας για εσάς. Είμαστε δίπλα σας.

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος