Η γυναίκα ως μάνα, κόρη και φροντιστής

 

Ευτυχώς για όλες μας, χρόνια πριν κάποιες εκπληκτικές κυρίες με θάρρος και αψηφώντας κινδύνους και προσωπικά  συμφέροντα, ξεχύθηκαν στους δρόμους και προασπίστηκαν αυτονόητα δικαιώματα όπως η ισότητα των γυναικών (με τους άνδρες) στην εργασία και την αμοιβή, δίνοντας ένα ισχυρό όπλο στα αιτήματά μας και αυτοπεποίθηση να ζητήσουμε τα προβλεπόμενα από το νόμο. Αυτό γιορτάζουμε και τιμούμε παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Γιορτάζουμε τη φωνή μας που ακούστηκε και τιμούμε τις γυναίκες αυτές που, όπως τόσοι και τόσοι στην ιστορία του κόσμου, αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα προνόμια που θεωρούμε πλέον δεδομένα.

Η γυναίκα μπορεί να είναι, χρόνια τώρα, ισότιμα στην αγορά εργασίας, αλλά δεν έχει σταματήσει να είναι ο βασικός στυλοβάτης της οικογένειάς της και συχνά βασικός βοηθός της πατρικής της. Στηρίζει τα παιδιά και τους γονείς της, συντηρώντας ταυτόχρονα εργασία και σπίτι.  Οι πατέρες-σύζυγοι-γιοι είναι πολύ πιο ενεργοί πλέον, αλλά πάντα ο βασικός μοχλός είναι η γυναίκα ως μητέρα και κόρη. Ο χρόνος όμως είναι αδυσώπητος και όπως μεγαλώνουν τα δικά μας παιδιά κι έχουν περισσότερες και άλλου είδους ανάγκες, έτσι μεγαλώνουν και οι γονείς μας μπαίνοντας σε μια νέα πραγματικότητα που συχνά είναι επίπονη και δύσκολη τόσο για εκείνους, όσο και για τους αγαπημένους τους. Και φυσικά ταυτόχρονα μεγαλώνουμε κι εμείς οι μαμάδες και κόρες τους και οι αντοχές μας δεν είναι ίδιες. Ούτε οι σωματικές ούτε οι ψυχικές.

Και ανάμεσα στις αλλαγές που μένουν ακόμα να γίνουν στη νοοτροπία της γυναίκας είναι να αποδεχτεί την αδυναμία της να τα καταφέρνει σε όλους  τους τομείς εξίσου καλά. Αυτό το «χάρισμα» δεν το έχει κανένας άνθρωπος άλλωστε.  Γιατί να δυσκολευόμαστε να ζητήσουμε ή/και να αποδεχθούμε τις βοήθειες που μας προσφέρονται και επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές προκλήσεις και ανάγκες με μια αίσθηση παντοδυναμίας και σιγουριάς ότι όλα θα τα καταφέρουμε; Το κόστος ποιο θα είναι; Και τί είναι αυτό που μας δυσκολεύει στο να μοιραζόμαστε τις ευθύνες με τους ανθρώπους γύρω μας;  Η απάντηση είναι απλή. Μπορεί να απολαμβάνουμε με χαρά τα αποτελέσματα του αγώνα κάποιων πριν από εμάς, αλλά θέλει προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας για να αποδιώξουμε συνήθειες και πεποιθήσεις ετών για το φύλο και τη θέση μας. Μέχρι να πάρουμε την απόφαση να «δουλέψουμε» πιο βαθιά όλα τα παραπάνω, μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη απλή κίνηση και να ζητήσουμε βοήθεια περιστασιακή ή πιο μόνιμη από επαγγελματίες που μπορούν να αναλάβουν ένα μέρος της φροντίδας των αγαπημένων μας προσώπων. Μια βοηθός για τους ηλικιωμένους γονείς μας, μπορεί να μας χαρίσει τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης για να τους συμπαρασταθούμε με περισσότερη υπομονή και καλύτερη υγεία. Η ομάδα της Safecare είναι πάντα διαθέσιμη για να ενημερώσει για το πλήθος υπηρεσιών που προσφέρονται (φροντίδα ηλικιωμένων, καθαριότητα σπιτιού, εξωτερικές εργασίες) και να βοηθήσει εξατομικευμένα και ουσιαστικά . Αρχίστε λοιπόν από αυτό. Ένα τηλεφώνημα για να ακούσετε τις επιλογές σας. Και ίσως αυτή τη μέρα που όλες γιορτάζουμε, να πάρουμε την απόφαση και να κάνουμε στο εαυτό μας το δώρο που έχουμε ανάγκη. Χρόνια πολλά!

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος