ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Η’ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Είναι αδύνατον να μην κληθούμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα καθώς οι γονείς μας ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα μεγαλώνουν. Οι ανάγκες τους γίνονται περισσότερες όσο τα χρόνια περνούν και σε κάποιες περιπτώσεις που προστίθενται ατυχήματα ή/και αναγκαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, η μόνιμη αρωγή επαγγελματία είναι μονόδρομος. Και οι αποφάσεις που μας βαραίνουν, πολλές φορές δυσβάσταχτες.

Στην ήδη δύσκολη κατάσταση και απόφαση που πρέπει να ληφθεί, προστίθενται και οι γνώμες των άλλων, όπου «άλλοι» είναι οι λοιποί συγγενείς, φίλοι, γνωστοί που γνωρίζουν τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Πολλές φορές η πρόθεση είναι καλή, αλλά δημιουργεί επιπλέον άγχος, καθώς ο καθένας έχει πάντα κάτι να θυμηθεί και να μοιραστεί, αλλά και κάτι που έχει ακούσει από κάποιον που είπε σε κάποιον άλλον και που συνήθως είναι αρνητικό είτε για τους φροντιστές είτε για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Χωρίς λοιπόν να υπάρχει καμία ουσιαστική συζήτηση, καταλήγουμε να νιώθουμε ήδη τύψεις χωρίς να έχουμε καν αρχίσει να διαμορφώνουμε κάποιο σχέδιο για τη νέα μας πραγματικότητα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι πως κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς τον άνθρωπό μας και τις ανάγκες του, αφού αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην τωρινή δυσκολία. Ο χαρακτήρας, οι συνήθειες, οι αγαπημένες ασχολίες, αλλά και τα ελαττώματα πρέπει να παίζουν ρόλο στην όποια απόφαση. Ένας άνθρωπος που είναι εκ φύσεως πολύ κοινωνικός, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι πιο άνετα σε ένα περιβάλλον με περισσότερα άτομα, όπως από την άλλη ασθενής που αρέσκεται στο να μένει στο σπίτι και να «έχει την ησυχία του», θα είναι πολύ πιο χαρούμενος στο οικείο του περιβάλλον. Σε όλα τα παραπάνω αυτονόητα θα παίξει ρόλο και η κατάσταση της υγείας του. Ένα άτομο με αυξημένες ανάγκες νοσηλείας χρειάζεται και το ανάλογο περιβάλλον, οπότε η λύση της κλινικής είναι σχεδόν μονόδρομος.

Για τις περιπτώσεις όμως είναι αποκλειστικά δική μας, λειτουργούμε με το ένστικτό μας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη και τη γνώμη του άμεσα ενδιαφερόμενου. Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε. Αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι όσα γνωρίζουμε μόνο εμείς. Και το να θυμόμαστε ότι η κάθε απόφαση μπορεί να αλλάξει αν χρειαστεί.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος