Νέα χρονιά- Νεες συνήθειες!

Είναι αδύνατον να μην αισθανόμαστε μια έστω μικρή αισιοδοξία με το ξεκίνημα του νέου χρόνου. Ακόμα και όταν οι χρονιές ξεκινούν με «κομμένα φτερά» λόγω του πρόσφατου δύσκολου παρελθόντος όπως η φετινή, ακόμα και που μια από τις πρώτες δουλειές που πρέπει να κάνουμε μόλος τελειώσουν οι γιορτές είναι να ξεστολίσουμε το σπίτι μας, ακόμα και που τα σχέδια μας για οτιδήποτε είναι από μειωμένα έως ανύπαρκτα, ακόμα και που η αβεβαιότητα είναι παντού, μια νέα χρονιά ξεκινάει. Και η ελπίδα στον άνθρωπο είναι πάντα ζωντανή.

Μια και που φέτος δύσκολα θα ονειρευτούμε και θα οργανώσουμε, ακόμα και ο πήχης των απαιτήσεων από τον εαυτό μας θα πρέπει να είναι χαμηλός. Είμαστε ήδη κουρασμένοι και φορτισμένοι, οπότε το να περιμένουμε να ολοκληρώσουμε ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής κάθε μέρα ή να τρώμε μόνο υγιεινά ή να  θυμόμαστε όλα τα γενέθλια των φίλων μας για όλο το έτος, δεν θα είναι στόχος, θα είναι βάρος και δεν θα επιτευχθεί. Τί θα λέγατε όμως να προχωρήσουμε στην καθημερινότητά μας με μικρές σημαντικές αλλαγές ενσωματωμένες στις καθημερινές μας συνήθειες; Και με αυτόν τον τρόπο να γίνουμε παράδειγμα και για τους ανθρώπους που αγαπάμε;

Δεν χρειάζεται η σωματική άσκηση να είναι ένα ωριαίο πρόγραμμα. Μπορεί να είναι ένας περίπατος νωρίς το απόγευμα σε συγκεκριμένη ώρα. Αν γίνει αμέσως μετά την τηλεργασία και πριν κάτσουμε στον καναπέ είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα μας γίνει μια συνήθεια χωρίς την οποία δεν θα είναι η μέρα μας το ίδιο γεμάτη. Δεν χρειάζεται η υγιεινή διατροφή να είναι ατελείωτες ώρες πάνω από την κουζίνα με τα λαχανικά στον ατμό και το ψάρι στο φούρνο. Μπορεί όμως να είναι καθημερινά ένα φρούτο μετά τον περίπατο για να αποφύγουμε την ανάγκη μας για ζάχαρη και να προβούμε στην εύκολη λύση της σοκολάτας. Τα γενέθλια των φίλων μας μπορούν να περαστούν σαν υπενθύμιση στο κινητό μας με προτίμηση τις απογευματινές/βραδινές ώρες που είμαστε χαλαροί και δεν μας περιμένουν υποχρεώσεις. Βάζοντας τις καινούριες μας συνήθειες δίπλα στις υπάρχουσες, οι γύρω μας βλέπουν πόσο εύκολο είναι τελικά και μας ακολουθούν. Τα παιδιά μας θα φάνε το μήλο χωρίς γκρίνιες όταν έχουν  παρέα. Ο ηλικιωμένος γονέας μας θα πάρει πιο εύκολα την φαρμακευτική του αγωγή πριν το δείπνο, αν είμαστε μαζί του και είναι «το δικό μας» μισάωρο και το όφελος θα είναι τριπλό. Χρόνο με τον άνθρωπό μας, λίγη ξεκούραση για τον φροντιστή του και το βραδινό χαπάκι θα δοθεί στην ώρα του χωρίς μάχες και πολλές συζητήσεις. Μικρές νίκες καθημερινά. Και όποτε αισθανόμαστε πως τις έχουμε κατακτήσει, μπορούμε να προσθέτουμε και κάτι ακόμα σημαντικό για μας. Μπορούμε να περπατήσουμε λίγο παραπάνω, να παίξουμε και δεύτερη παρτίδα τάβλι με τον πατέρα μας, να τυλίξουμε ντολμαδάκια με τη μητέρα μας. Όλα αυτά που ποτέ δεν προλαβαίναμε, τώρα μπορούν πια να γίνουν. Αρκεί να είμαστε λιγότερο αυστηροί με τον εαυτό μας και να ακολουθούμε τον χρυσό κανόνα των μικρών βημάτων. Μικρών και σταθερών. Καλή χρονιά με αισιοδοξία και όνειρα!

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος