Οι λόγοι που οι φροντιστές ηλικιωμένων διακόπτουν συνεργασίες.

Στην Safecare οι επικοινωνίες μας με τα μέλη είναι καθημερινές. Καμία δε από αυτές δεν είναι απλά διεκπαιρεωτική και ο χρόνος που αφιερώνουμε κατευθύνεται από τους συνδρομητές μας. Μάς είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι απλά να σας ακούμε, αλλά να σας αφουγκραζόμαστε ουσιαστικά. Άλλωστε, ο στόχος είναι για όλους μας κοινός. Να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες στις οποίες και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες και με χρονική προοπτική που θα καλύψει τις ανάγκες εκατέρωθεν.

Μία από τις πολύ συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε, είναι γιατί οι φροντιστές ηλικιωμένων παραιτούνται και πώς θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά μπορεί να είναι από πολλούς χώρους. Νοσοκόμοι, γενικότερα επαγγελματίες  υγείας, απλοί άνθρωποι με ανάλογη εμπειρία ή γυναίκες που μεγάλωσαν τα παιδιά τους κι έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν. Και υπάρχει χώρος για όλους, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Πέρα λοιπόν από τους προφανείς λόγους που ο/η φροντιστής θα παραιτηθεί, όπως διορισμός, πλήρης αλλαγή καριέρας, δημιουργία οικογένειας, μετακόμιση κλπ., υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η αναγνώριση της προσφοράς της δεν είναι αρκετή ή οι συμφωνίες που έχουν γίνει στην συνέντευξη αθετούνται. Από την άλλη μεριά, οι ίδιοι πολλές φορές δεν έχουν δώσει την απαιτούμενη σοβαρότητα και σημασία στην συγκεκριμένη απασχόληση. Η φροντίδα ηλικιωμένων δεν είναι μια δουλειά για «χαρτζιλίκι», ούτε μια ευκαιριακή εργασία που ανά πάσα στιγμή την αφήνουμε χωρίς συνέπειες. Οι συνέπειες είναι πολλές και για πολλούς. Από τον ασθενή που χάνει μια σταθερά του χωρίς προετοιμασία, τους συγγενείς που μένουν χωρίς άτομο εμπιστοσύνης για να πάνε στις δουλειές τους, αλλά και τον ίδιο τον επαγγελματία ο οποίος «μειώνει» ξαφνικά το βιογραφικό του.

Η λύση είναι ξεκάθαρη. Η φροντίδα ηλικιωμένων είναι επάγγελμα. Κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τις δύο μεριές. Οι συγγενείς είναι εργοδότες και ο επαγγελματίας εργαζόμενος. Και πριν η σχέση γίνει ουσιαστική και αποκτήσει συναίσθημα που κάνει πιο δύσκολες τις ήδη δύσκολες συζητήσεις όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε, καλό είναι να έχουμε μια απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών όλων.

Σε αυτή την προσπάθεια εξέλιξης η Safecare μπορεί να σα βοηθήσει και υποστηρίξει σημαντικά. Καλέστε μας σήμερα στο 2102204184 ή στείλτε μας email στο info@safecare.gr. Καμία απορία δεν είναι εύκολη ή δύσκολη. Και ανοίγει σε όλους μας νέα προοπτική και βελτίωση.

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος