Ο δημιουργικός χρόνος των παιδιών με τους παππούδες.

Μία βόλτα στον παππού και τη γιαγιά είναι κάτι που δεν λείπει από το Σαββατοκύριακο των παιδιών μας. Είτε για πρακτικούς λόγους (οι γονείς έχουν πολλές υποχρεώσεις και λίγο χρόνο, οπότε εμπιστεύονται τα παιδιά στους παππούδες), είτε για μια επίσκεψη, αυτές οι στιγμές είναι ανεκτίμητες και θησαυρός αναμνήσεων.

Πολλές φορές όμως, ο χρόνος που περνάνε μαζί περιορίζεται στην κουζίνα που η γιαγιά κάνει τις δουλειές της, ή στην τηλεόραση που ο παππούς παρακολουθεί τις εκπομπές του και όλοι με κάποιο τρόπο νιώθουν ότι κάτι λείπει, όσο μεγάλη και να είναι η αγάπη. Έχετε σκεφτεί ότι οι γονείς μας μπορεί να μην ξέρουν να λειτουργήσουν αλλιώς; Θα μπορούσαμε λοιπόν, να τους βοηθήσουμε και να κάνουμε το επόμενο Σάββατο το πρωί ξεχωριστό, κάνοντας και τις δύο μεριές να νιώσουν χρήσιμες και δημιουργικές. Για την επόμενη φορά λοιπόν, τα παιδιά μας θα είναι δημοσιογράφοι και οι γονείς μας οι «διάσημοι» από τους οποίους θα πάρουν συνέντευξη για την παιδική τους ηλικία. 😊

Σκεφτήκαμε λοιπόν τις παρακάτω ερωτήσεις για να βοηθήσουν όλους σε αυτή την τόσο διαφορετική μέρα:

  1. Πού μεγάλωσες παππού;
  2. Πες μου κάτι για τους γονείς, τα αδέλφια και τα ξαδέρφια σου.
  3. Ποια είναι η αγαπημένη σου παιδική ανάμνηση;
  4. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο;
  5. Πού πέρναγες τα καλοκαίρια σου; Πες μου τις πιο αγαπημένες σου στιγμές.

Η λίστα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη και να την εμπλουτίσει το παιδί ανάλογα με τη ροή της συζήτησης. Όσο για τα οφέλη…απεριόριστα!  Τόσο για τους ηλικιωμένους μας που θα ξεσκονίσουν αναμνήσεις και θα βοηθήσουν την μνήμη τους, όσο και για τα παιδιά που θα μπορέσουν να νιώσουν ακόμα περισσότερο την έννοια του χρόνου, αλλά και το πόσο διαφορετικά και πόσο ίδια μπορούν να είναι τα παιδικά χρόνια όλων μας.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος