Πότε χρειάζεστε Γηροκόμο στο σπίτι;

 

Καθώς περνούν τα χρόνια οι ανάγκες των γονιών μας γίνονται όλο και μεγαλύτερες, η αγωνία για τη σωστή επιλογή γηροκόμου στο σπίτι είναι δύσκολη μιας και σε πολλές περιπτώσεις όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα τους. Πόσο εύκολο είναι να μοιραζόμαστε μεταξύ της δουλειάς, οικογένειας, παιδιών και καθημερινή φροντίδα των γονιών μας.

Ας δούμε, όμως, τις περιπτώσεις που πραγματικά χρειάζονται οι γονείς μας υποστήριξη από γηροκόμο.

 

Έλλειψη κοινωνικών σχέσεων

Αν παρατηρήσουμε ότι οι γονείς μας παρουσιάζουν έλλειψη ενδιαφέροντος για κοινωνικές εκδηλώσεις, απόσταση από φίλους και την οικογένεια, διακοπή χόμπι ή περιπάτων. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να σημαίνει ψυχική κόπωση ή ακόμα και κατάθλιψη. Για τους ηλικιωμένους είναι πολύ σημαντική η συναναστροφή με συνομήλικους, φίλους και η ψυχική ισορροπία. Μια συντροφιά στο σπίτι, μπορεί να ενεργοποιήσει και πάλι την ψυχική και πνευματική τους εγρήγορση.

 

Διαταραχές μνήμης

Ξεχνά να πάρει τα κλειδιά, να πάρει την φαρμακευτική αγωγή του, να κλείσει το θερμοσίφωνα; Είναι πολύ δύσκολο για ένα ηλικιωμένο να ζει μόνος του και να είναι ασφαλής όταν υπάρχουν διαταραχές μνήμης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σίγουρα χρειάζεται βοήθεια.

 

Έλλειψη κρίσης

Οι ηλικιωμένοι δυστυχώς λόγω έλλειψη κρίσης, πέφτουν συχνά θύματα παραπλάνησης, κακοποίησης, ακομα και εγκληματικών πράξεων. Εμπιστεύονται άτομα που δεν θα έπρεπε και ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους σε επιτήδειους πολύ πιο εύκολα από όταν βρίσκονταν σε νεότερη ηλικία.

 

Έλλειψη  προσωπικής υγιεινής

Η έλλειψη προσωπικής υγιεινής στους ηλικιωμένους είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ότι κάτι έχει αλλάξει, τόσο στην ψυχολογία, όσο και στην διάθεση τους. Η ατομική παραμέληση και η μη καθαριότητα, στο σώμα αλλά και το σπίτι, καθρεφτίζουν την ψυχική τους κατάσταση.

 

Σωματική αδράνεια

Η σωματική αδράνεια στους ηλικιωμένους μπορεί να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που μπορεί να επιφέρει δυσκαμψία στην πλάτη, στα γόνατα, στα χέρια και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καθήλωση στο κρεββάτι.

 

Εάν αναγνωρίζετε  κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα και στους δικούς σας γονείς μάλλον ήρθε η ώρα να αναζητήσετε γηροκόμο.

Το safecare.gr παρέχει εξιδεικευμένη βοήθεια σε όσους την χρειάζονται (Γηροκόμους, Νοσηλευτές, Φροντιστές ΑΜΕΑ). Είμαστε δίπλα σας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

 

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος