Τα θετικά και τα αρνητικά του οικογενειακού τριώροφου

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής οικογένειας ήταν και είναι η συσπείρωση. Το μαζί. Μαζί στα καλά και τα κακά, μαζί στο τραπέζι, μαζί στις γιορτές και τις Κυριακές, μαζί πολλές φορές και στις διακοπές. Πολλές φορές μένουμε και στο ίδιο κτίριο. Πολλές φορές έχουμε και κλειδιά και μπαινοβγαίνουμε ο ένας στο σπίτι του άλλου χωρίς να χτυπάμε κουδούνι. Και κάποια στιγμή μετά από τις τόσες «πολλές φορές μαζί» γίνονται όλα τόσο κουραστικά και πιεστικά. Και η δυσκολία του να επικοινωνήσουν ακόμα πιο πιεστική. Ειδικά όταν η άλλη πλευρά δεν μπορεί να κατανοήσει με κανένα τρόπο τη δυσκολία.

Το «οικογενειακό τριώροφο» που μπορεί να είναι και διώροφο ή τετραώροφο ή απλά η συνήθεια του να είμαστε όλοι μαζί, έχει μια ασφάλεια και μια σιγουριά. Δεν έχει όμως ατομικό χρόνο, αλλά ούτε και χρόνο με την άμεση οικογένειά μας. Όσο και να βοηθάει η μαμά μας με τα δικά μας παιδιά ή εμείς ως παιδιά την δική μας μαμά, όσο και να είναι εύκολο να πάμε στο δίπλα διαμέρισμα χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε καν ρούχα και παπούτσια, η αίσθηση πως ούτε οι καυγάδες μας δεν είναι δικοί μας είναι πολύ βαριά.

Επειδή λοιπόν η απάντηση σε όλα αυτά είναι τα όρια που πρέπει να μπουν και τα όρια είναι δύσκολο να μπουν στους μεγαλύτερους, καλό είναι να αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Όσο δύσκολο και να είναι θα αλλάξουμε κλειδαριά, θα πάμε βόλτα με την οικογένειά μας χωρίς να έχουμε ενημερώσει όλο το κτίριο για το πότε και πού και θα οργανώσουμε τις διακοπές μας ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους. Η ανάσα που θα πάρουμε από αυτή την νέα αίσθηση ανεξαρτησίας θα είναι αυτή που θα μας κάνει καλύτερους με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Και θα δώσει στον κάθε έναν από εμάς τον ρόλο που του αναλογεί.

Όσο για τους ρόλους που θα αφήσουμε στην άκρη…μην ανησυχείτε. Η Paramana είναι εδώ για να σας προτείνει, παιδαγωγούς, babysitters και καθηγητές και η Safecare για γηροκόμους, καθαριστές και φροντιστές ΑΜΕΑ. Και όχι μόνο. 😊

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος