ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

«Από τη μία μέρα στην άλλη άλλαξε η ζωή όλων μας. Η μητέρα μου διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια σε καλπάζουσα μορφή και χρειάζεται βοήθεια και φροντίδα όλο το 24ωρο. Αποφασίσαμε να την πάρουμε να μείνει στο σπίτι μας…» μας διηγήθηκε φίλη της Safecare η οποία ό,τι ήξερε μέχρι τώρα δείχνει να αλλάζει δραστικά.

Η απόφαση της φροντίδας των γονιών μας στο σπίτι μας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να είναι αποκλειστικά δική μας και των ανθρώπων που μένουν μαζί μας. Η αλλαγή είναι τεράστια για όλους και το τελευταίο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το «παράσημο του καλού παιδιού» που θα μας δώσουν οι γνωστοί και η γειτονιά. Πριν προχωρήσουμε στην μεγάλη αλλαγή, ας δούμε κάποια σημεία που θα μας βοηθήσουν να καταλήξουμε, όταν φυσικά υπάρχει επιλογή στην απόφαση.

  • Είναι πολύ βασικό να υπολογίσουμε το χώρο που θα χρειαστεί ο ασθενής μας, ειδικά αν θα κάνει χρήση νοσοκομειακού κρεβατιού. Υπάρχει ή μπορεί να δημιουργηθεί ξεχωριστό δωμάτιο; Πέρα από την ανάγκη του ίδιου του ατόμου για προσωπικό χώρο, είναι σημαντικό να μην μετατραπεί το μισό παιδικό δωμάτιο σε χώρο νοσηλείας.
  • Πρόκειται για δουλειά και ευθύνη πλήρους απασχόλησης. Θα μας θυμίζει λίγο τα χρόνια που τα παιδιά μας ήταν μικρά και έπρεπε να οργανώνουμε την κάθε μας κίνηση. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τος αυθόρμητες εξόδους από το σπίτι πλέον και ακόμα και για το σούπερ μάρκετ να υπολογίζουμε στην παρουσία κάποιου άλλου όσο λείπουμε.
  • Έχουμε τις νοσηλευτικές γνώσεις που είναι απαραίτητες; Η κατεύθυνση από τον γιατρό θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη κι εμείς να έχουμε την άνεση να ρωτήσουμε ξανά και ξανά ό,τι χρειαζόμαστε. Το γεγονός ότι φροντίζουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε πολύ, δεν μας κάνει παντογνώστες σε καμία περίπτωση.
  • Η νοσηλεία στο σπίτι είναι πολύ πιο ακριβή από ό,τι υπολογίζουμε. Επισκέψεις γιατρών, φυσιοθεραπευτών, μικροβιολόγων για εξετάσεις, είδη ατομικής υγιεινής, μεγάλη κατανάλωση νερού και ρεύματος είναι τα πρώτα για τα οποία θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Επειδή όμως για όλες τις δυσκολίες υπάρχουν λύσεις, αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην νέα αυτή συνθήκη, μην ξεχάσετε και τις δικές σας ανάγκες, και κυρίως να επενδύσετε στην ξεκούραση σας. Και να θυμάστε ότι για όποια βοήθεια χρειαστείτε, η Safecare είναι εδώ για να σας βοηθήσει με γηροκόμους και νοσηλευτές που μπορούν  να σας βοηθήσουν μόνιμα ή περιστασιακά, βοηθούς για εξωτερικές δουλειές, αλλά και καθαριστές καθώς οι ανάγκες σας και σε αυτόν τον τομέα θα είναι αυξημένες. Καλέστε μας λοιπόν στο 2102204184 ή στείλτε μας email στο info@safecare.gr κι εμείς, θα χαρούμε να σας στηρίξουμε με τον/την επαγγελματία που ταιριάζει σε ό,τι χρειάζεστε.

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος