ΑΜΕΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η καθημερινότητα των ΑΜΕΑ σε αμαξίδιο είναι δύσκολη από κάθε άποψη. Από τον χρόνο που χρειάζονται κάθε πρωί για να ντυθούν, μέχρι την ετοιμασία για το βραδινό ύπνο, κάθε λεπτό χρειάζεται πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια, στρατιωτική οργάνωση και σταθερή βοήθεια από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Καθώς όλα τα παραπάνω για τα ΑΜΕΑ και τον περίγυρο είναι πολύ εξαντλητικά και πολλές φορές υπάρχει η αίσθηση ότι το μόνο που έχουν στη ζωή τους είναι ένας διαρκής αγώνας για τα αυτονόητα, κάπου ξεχνιέται η διασκέδαση, αλλά και χάνεται η διάθεση γι’ αυτήν. Είναι όμως υψίστης σημασίας να την θυμηθούμε και να την εντάξουμε στην ζωή τους. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την προσαρμόσουμε αρχικά στη ρουτίνα τους. Ακριβώς όπως θα κρατάμε ημερολόγιο για την επίσκεψη στο θεράποντα ιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή, τη φαρμακευτική αγωγή, τις καθημερινές απαραίτητες ασκήσεις γυμναστικής και την σωστή τους διατροφή, έτσι θα συνηθίσουμε όλοι μαζί, ΑΜΕΑ και φροντιστές να βρούμε χρόνο για όμορφες και χαλαρές στιγμές.

Για όλους μας , αλλά ακόμα περισσότερο για τους ανθρώπους σε αμαξίδιο, μια βόλτα στη θάλασσα κι ένα καφεδάκι δίπλα στο κύμα, μια ταβέρνα, το αβίαστο γέλιο με μια παρέα, μια συναυλία ή ο κινηματογράφος τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, μπορούν να δώσουν πολύτιμη δύναμη για όλες τις υπόλοιπες δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Ευτυχώς, πλέον, οι ράμπες στα πεζοδρόμια και η προσβασιμότητα σε καφέ, ξενοδοχεία, ταβέρνες, σινεμά και θέατρα γίνονται όλο και καλύτερα για τα ΑΜΕΑ, και η ενδεχόμενη ανάγκη βοήθειας για να βρούμε το κατάλληλο τραπέζι ή τη θέση μας, είναι σίγουρο ότι θα καλυφθεί από το προσωπικό του χώρου με μεγάλη χαρά.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να κάνουμε μια έρευνα στο διαδίκτυο για σταθερές και οργανωμένες δράσεις για τα ΑΜΕΑ. Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μέρος της ζωής τους αν το επιθυμούν (μάλιστα οι Έλληνες ΑΜΕΑ αθλητές μας έχουν λάβει παγκόσμιες διακρίσεις και πόσο μα πόσο μας συγκινούν και μας κάνουν περήφανους σε κάθε διοργάνωση ανάλογων αγώνων!), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ομάδες που οργανώνουν παρέες μα διάφορες δραστηριότητες, μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι ζωγραφικής, πηλού, αγγειοπλαστικής, πλεξίματος, αρχιτεκτονικής, αργαλειού, αγιογραφίας και η λίστα, πραγματικά, δεν τελειώνει και όλο εμπλουτίζεται. Μαζί τους μπορούμε να βρούμε ό,τι τους ταιριάζει και τους αρέσει καλύτερα και να τους βοηθήσουμε να βρουν το νέο τους χόμπι.

Η Safecare με πολλή αγάπη, σεβασμό και εμπειρία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά προτείνοντάς σας έναν βοηθό-συνοδό ΑΜΕΑ στην περίπτωση που δεν έχετε την δυνατότητα να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας άτομα στην εξωτερική τους δραστηριότητα ή για να έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από το υπέροχο έργο που προσφέρετε. Είτε σταθερά, είτε περιστασιακά, ένας από τους έμπειρους επαγγελματίες μας μπορεί να σας βοηθήσει, απλά καλώντας μας στο 2102204184 ή στέλνοντας email στο info@safecare.gr με το αίτημά σας. Θα είναι χαρά, αλλά και τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη νέα σας πραγματικότητα.

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος