Διακοπές για τους ανθρώπους με άνοια και τους φροντιστές τους!

Διακοπές, η πιο ξέγνοιαστη περίοδος για όλους μας. Μια περίοδος που αναμένουμε με λαχτάρα σχεδόν όλο το χρόνο. Το ίδιο ευχάριστη περίοδος παραμένει και για τους ανθρώπους με άνοια και τους φροντιστές τους.

Συνήθως ο γιατρός συμβουλεύει τους φροντιστές ηλικιωμένων να μην αλλάζουν την καθημερινή ρουτίνα και το σταθερό περιβάλλον των ανθρώπων με άνοια και αυτό πολλές φορές τους αποθαρρύνει από το να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και η άλλη πλευρά, για παράδειγμα η αλλαγή της ρουτίνας και οι καλοκαιρινές διακοπές, με αρκετά πλεονεκτήματα. Δέσιμο με την οικογένειά, νέες εμπειρίες, ξεκούραση, τόνωση της καρδιάς, διάθεση, παραγωγικότητα.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, χρειάζεται καλός σχεδιασμός,  Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού με άλλους είναι μια ομαδική προσπάθεια. Μπορεί να γίνει από κοινού με την ανταλλαγή ιδεών μέχρι τον περιορισμό της διαθεσιμότητας. Είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο περιβάλλον για τον εκάστοτε ασθενή και την πάθηση του, ώστε να μην υπάρχει ανησυχία και να περάσετε και εσείς καλά και να ξεκουραστείτε.

Tips:

  • Αναλογιστείτε το χρονικό διάστημα που μπορεί να ταξιδέψει το άτομο με άνοια που φροντίζετε, και πιο είναι το κατάλληλο μεταφορικό μέσο.
  • Αναλογιστείτε το ενδεχόμενο να έρθει και κάποιος άλλος φροντιστής μαζί σας για βοήθεια.
  • Θυμηθείτε να φτιάξετε μια λίστα με όλα όσα τα απαραίτητα για την καλύτερη διαμονή του.
  • Μην ξεχάσετε το βιβλιάριο υγείας και τη φαρμακευτική αγωγή.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος