Εθνικές Επέτειοι. Πώς γίνονται μια ευκαιρία σύνδεσης με τους γονείς μας

Οι επέτειοι που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στην πατρίδα μας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για συζήτηση με τους γονείς μας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πιο πρόσφατη από όλες. Είναι πολύ δύσκολο να μην συγκινηθούν όταν θυμηθούν στιγμές από μια μέρα σαν αυτήν, που πολλοί μάλιστα την έζησαν και προσωπικά.

Εκτός από τις πληροφορίες που θα λάβουμε εμείς και τα παιδιά μας για τις τόσο σημαντικές εμπειρίες που ζήσανε οι αγαπημένοι μας, είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για σύνδεση με τους ηλικιωμένους, που την έχουν τόση ανάγκη, σε μια περίοδο της ζωής τους που μπορεί να μην αισθάνονται πολύ χρήσιμοι ή αισιόδοξοι. Μπορούμε για παράδειγμα να ζητήσουμε από τα παιδιά μας (σε συνεννόηση με τον δάσκαλο τους) να πάρουν συνέντευξη από τον παππού και τη γιαγιά και να τους μιλήσουν για την περίοδο εκείνη.

Το ίδιο κάναμε και εμείς, όταν ζητήσαμε να μας μιλήσει για λογαριασμό της Safecare, η μητέρα συναδέλφου που εκείνα τα χρόνια έμενε στο κέντρο της Αθήνας για τις εμπειρίες της.

«Ήταν γενικότερα μια περίοδος φόβου και αγωνίας. Φαινόταν ότι έρχεται η στιγμή που κάτι ακραίο θα συμβεί. Υπάρχουν άπειρα κείμενα και μαρτυρίες για το συγκεκριμένο τριήμερο, καθώς όλα ξεκίνησαν στις 15 Νοέμβρη, αλλά εγώ καλούμαι να σας πω πώς τα βίωσα προσωπικά. Καπνός, χαλάσματα, τζάμια έσπαγαν, τρόμος, ανθρωποκυνηγητό, νεαρά παιδιά να ζητούν άσυλο σε σπίτια, θάνατος… και μέσα σε όλα αυτά ένα ραδιόφωνο παράνομο να παίζει και να ζητάει τα αυτονόητα. Ψωμί. Παιδεία. Ελευθερία.»

Παρόλο που η συζήτηση έγινε τηλεφωνικά, νιώσαμε την συναισθηματική φόρτιση και ήταν σαν να βλέπαμε το γεμάτο ένταση πρόσωπό της να θυμάται μια από τις πιο άγριες (ίσως την πιο άγρια) στιγμές της νιότης της. Και μέσα από μια τόσο θλιβερή διήγηση, θυμηθήκαμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία με τους ηλικιωμένους μας. Πέρα από τον πολύτιμο χρόνο που περνάμε μαζί, θυμόμαστε ότι δεν ήταν πάντα «μεγάλοι», ήταν παιδιά, έφηβοι, νέοι, μεσήλικες που πολλές από τις έννοιες τους έμοιαζαν και μοιάζουν με τις δικές μας. Και που έχουν τόσα να μας πουν…

Και αν κάτι από όλα αυτά που θα μάθετε, θα θέλατε να το μοιραστείτε, θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά! Καλέστε μας στο 2102204184 Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα στο Info@safecare.gr κι εμείς με μεγάλη φροντίδα και προσοχή θα δημοσιεύσουμε αυτή σας την πολύτιμη γνώση.

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος