Μυστικά Καθαριότητας από έμπειρες Καμαριέρες

Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουμε μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Οι χώροι αυτοί έχουν την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να είναι άψογα καθαρισμένοι σε λίγο χρόνο. Πώς τα καταφέρνουν οι έμπειρες καμαριέρες; Θέλετε να μάθετε τα μυστικά της δουλειάς τους;

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά!

 

  1. Συμμάζεμα

Ακούγεται απλή διαδικασία. Είστε σίγουρες όμως ότι είναι αρκετά όσα σας έμαθε η μαμά και η γιαγιά σας για να σας βοηθήσουν και επαγγελματικά; Το πρώτο βήμα που πρέπει να θυμάστε όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο, είναι να συμμαζέψετε την ακαταστασία (ώστε να έχετε καθαρή εικόνα). Στη συνέχεια προχωρήστε με το άλλαγμα-στρώσιμο σεντονιών, σκούπισμα, άλλαγμα σακούλας στα καλαθάκια και αφήστε τελευταίο το σφουγγάρισμα. Στο μπάνιο αλλάξτε πετσέτες, μπουκαλάκια από σαμπουάν -αφρόλουτρα, σαπούνι και προχωρήστε στον καθαρισμό της μπανιέρας, του νιπτήρα κλπ.

 

  1. Πανιά από μικροΐνες

Πόσες από εσάς έχετε ξεσκονίσει όλο το δωμάτιο και μόλις τελειώσετε ανακαλύπτετε ότι είναι το ίδιο σκονισμένο με πριν; Προτιμήστε πανιά με μικροΐνες που καθαρίζουν χωρίς να αφήνουν στίγματα και παράλληλα είναι και οικολογικά, αφού απλά τα βρέχουμε με νερό. Μετά από κάθε επιφάνεια, πλύνετε το πανί και συνεχίστε στην επόμενη.

 

  1. Στρώστε τα κρεββάτια εύκολα

Όταν ξεκινάτε το στρώσιμο των κρεββατιών θυμηθείτε ότι στα διπλά κρεβάτια οι ετικέτες των σεντονιών βρίσκονται στα αριστερά, ενώ για τα υπέρδιπλα οι ετικέτες βρίσκονται στα δεξιά. Με αυτό τον τρόπο τελειώνετε γρήγορα και εύκολα το στρώσιμο των κρεββατιών και είστε σίγουρες ότι το έχετε στρώσει με το σωστό τρόπο.

 

  1. Ηλεκτρική Σκούπα

Ξεκινήστε από το πιο απομακρυσμένο σημείο του δωματίου και συνεχίστε προς την πόρτα. Στο τέλος αφήστε το κάτω μέρος των κρεββατιών, το κάτω μέρος του γραφείου και το μπάνιο. Τελειώσατε! Ακολουθήστε ακριβώς τα ίδια βήματα και για το σφουγγάρισμα.

 

  1. Κερδίστε Χρόνο!

Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι καμαριέρες είναι τα προϊόντα καθαρισμού. Μπείτε στο δωμάτιο και όπου βρείτε την πιο δύσκολη και επίμονη βρωμιά ψεκάστε με το κατάλληλο καθαριστικό, ώστε μέχρι να τελειώσετε με τα υπόλοιπα δωμάτια το καθαριστικό να έχει κάνει τη δουλειά του. Γυρίστε στο πίσω μέρος του καθαριστικού και διαβάστε καλά τις οδηγίες χρήσης. Παρατηρείστε το χρόνο που αναγράφετε στην ετικέτα για να ξεπλύνετε τις επιφάνειες και να είστε σίγουρες ότι δεν θα γίνει κάποιο λάθος. Έτσι έχετε κερδίσει πολύτιμο χρόνο από το τρίψιμο της επιφάνειας.

 

Και μην ξεχνάτε! Ως επισκέπτες σε ξενοδοχείο οφείλετε να σέβεστε τις εργαζόμενες σε αυτό το αντικείμενο. Μην αφήνετε ρούχα ή εσώρουχα πάνω στο κρεββάτι του δωματίου. Οι καμαριέρες δεν είναι υποχρεωμένες να μαζέψουν τα ρούχα σας για να το στρώσουν. Τα απορρίμματα από το φαγητό που φάγατε «σημαδέψτε» καλά ώστε να μπουν μέσα στο καλαθάκι απορριμμάτων και όχι στο πάτωμα. Καθώς φεύγετε από το δωμάτιο σας μπορεί να τη συναντήσετε στο διάδρομο του ξενοδοχείου ή στο ασανσέρ,  πείτε μια Καλημέρα ή έστω μοιράστε ένα χαμόγελο. Άνθρωπος είναι και αυτή και μάλιστα εργάζεται υπό πίεση πολλές φορές. Η καλή σας διάθεση μπορεί να μεταφερθεί και στην ίδια!

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος