Αν οι διακοπές είναι για ξεκούραση, γιατί είμαι τόσο απασχολημένη;

 

Η ένσταση μιας μητέρας που δεν χαλαρώνει αυτή την περίοδο του χρόνου.

 

Ας μιλήσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων και για το πόσο απαιτητικές μπορεί να είναι για εμένα και την οικογένεια μου και αυτή την χρονιά. Οι κόρες μου είναι 6 και 8 χρονών αντίστοιχα.

 

Πράξη πρώτη, τα 6α γενέθλια της Άννας (30 Δεκεμβρίου) όπου θα μας επισκεφθούν για τα γενέθλια της, φίλοι εκτός πόλης. Υποσχέθηκα στην Άννα δείπνο και τα αγαπημένα της cupcakes, ως  αντάλλαγμα μιας ήρεμης απογευματινής βόλτας με τους φίλους που μας επισκέφτηκαν με τα παιδιά τους.

 

«Μαμά μου έφτιαξες τα cupcakes;» ρωτάει η Άννα. Καθώς σιγά –σιγά η βόλτα με τους φίλους μας ολοκληρώνεται και ενώ ήδη η Άννα έχει χάσει το ένα της γάντι, ξεσπά μια δυνατή βροχή και μου χαλάει τα μαλλιά, «μετά από μια ώρα στο κομμωτήριο» που ήταν το μόνο που πρόλαβα να κάνω για εμένα και φέτος.

 

Πράξη δεύτερη, οι σχολικές εκδηλώσεις της 8Χρόνης κόρης μου, (όπου θα συμμετέχει στη σχολική παράσταση).  Τις τελευταίες εβδομάδες, έχω φιλοξενήσει φίλους, έχω κάνει τραπέζι την Παραμονή των Χριστουγέννων για μια 5μελή οικογένεια, επιμελήθηκα τον απαραίτητο προγραμματισμό για να μας επισκεφθεί ο Αγ. Βασίλης, αγόρασα δώρα, παρακολούθησα συναυλίες πήγα σε παιδικά  πάρτι, θεατρικές παραστάσεις και σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις.

 

Είμαι ευγνώμων που ο σύζυγος μου κανόνισε να αλλάξουμε χρόνο στο σπίτι της αδερφής του και όχι στο δικό μας!  

 

Ξανασκεφτείτε τις προσδοκίες σας για το πως «πρέπει» να είναι τα Χριστούγεννα για εσάς και την οικογένεια σας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να περάσετε τα Χριστούγεννα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

 

Πηγή: parentmap.com

 

 

safe-pos-leitourgei

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος