Δραστήρια μωρά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους!

 

Κάθε μικρή  ύπαρξη που έρχεται στον κόσμο μας, είναι μια διαφορετική οντότητα στο χρονικό συνεχές. Αυτό το μικρό πλάσμα, μας κάνει σαν γονείς να γινόμαστε πιο υπεύθυνοι αλλά και πιο αγχώδεις για αυτήν την καινούργια πραγματικότητα. Συνάμα μας κάνει και τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους. Παρακάτω, σας δίνουμε  μια σειρά από δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τόσο εσάς σαν γονείς να εξοικειωθείτε με το μωρό σας, όσο και το ίδιο το μωρό  να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους και τα πράγματα που το περιβάλλουν.

Ομιλία

Η αρχή της επικοινωνίας μας με τον κόσμο ξεκινά με την ομιλία. Το μωρό, αντιλαμβάνεται όλες τις κινήσεις του σώματός μας, των χειλιών και τη φωνή μας, παρότι το ίδιο δε μπορεί ακόμα να εκφραστεί.  Ξεκινάμε με μικρές λέξεις όπως «μαμά», «μπαμπά» κλπ., δείχνοντας στο μωρό ποιος είναι τι. Φυσικά δεν παραλείπουμε  να το φωνάζουμε με το όνομά του για να συνηθίσει στο άκουσμά του. Σταδιακά το παιδί σας θα αρχίσει να εξοικειώνεται με κάθε καινούργια λέξη  που ακούει και σύντομα θα φτιάξει και την πρώτη του φράση.

Μουσική και Χορός

 Η μουσική ασκεί μια μαγική έλξη σε κάθε πλάσμα στον κόσμο. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο ευεργετική είναι μια όμορφη μελωδία στα αυτιά ενός παιδιού που τώρα ανακαλύπτει όλα τα εξωτερικά ακούσματα.  Μπορείτε να βάλετε μια όμορφη μουσική και να δείξετε στο μωρό σας πώς να κουνάει παράλληλα τα χέρια και τα πόδια στο ρυθμό της μουσικής. Αυτό όχι μόνο θα το ευχαριστήσει αλλά και θα επιδράσει ευεργετικά στην ψυχοκινητική του εξέλιξη.

Μυρωδιά και Άγγιγμα

Κάθε μια μέρα που μεγαλώνει το μωρό σας δένεται μαζί σας, αλλά όχι μόνο από τη φωνή και την παρουσία σας δίπλα του. Αυτό που δημιουργεί αυτό το δεσμό είναι η μυρωδιά σας, η οποία  είναι ικανή να ηρεμήσει το μωρό σας και να του δημιουργήσει αναμνήσεις όσο μεγαλώνει.  Μη διστάζετε λοιπόν  να δίνετε πολλές και μακράς διαρκείας αγκαλιές στο μωρό σας, ώστε μόλις περάσει τους πρώτους μήνες της ζωής του να μπορεί να αναγνωρίζει τα οικεία του πρόσωπα. Μαθαίνουμε να  λέμε «όχι»

 Πολλές φορές τα μικρά παιδάκια, προσπαθούν να κάνουν πράγματα για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών. Μάθετε να λέτε όχι στα παιδιά αλλά χωρίς να ασκείτε βία ή τιμωρία. Μιλήστε τους δυνατά και καθαρά για να κατανοήσουν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό. Αυτό θα το βοηθήσει ώστε να μην γίνει κακομαθημένα παιδιά που κάνουν ό,τι θέλουν το γονέα. Μαζί τους θα γίνετε κι εσείς καλύτεροι αφού θα τα έχετε διαπαιδαγωγήσει σωστά.

Παιχνίδι

 Όσο και αν είστε κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις, τη δουλειά, ή τα άγχη της καθημερινότητας, πάντα να βρίσκετε χρόνο για το μωρό σας. Παίξτε μαζί του και γίνετε κι εσείς για λίγο παιδιά ξανά.  Ο δεσμός που δημιουργείται ανάμεσα στους γονείς και το παιδί όταν παίζουν μαζί του, γίνεται άρρηκτος. Προτιμήστε να του αγοράζετε παιχνίδια που να συνδυάζουν μουσική και εκπαίδευση, όπως να μαθαίνει τους πρώτους αριθμούς ή την αλφαβήτα. Για να αυξήσετε τη δημιουργικότητά του, μάθετέ το να φτιάχνει τα πρώτα του σχέδια με ζωγραφική.

 

 

safe-pos-leitourgei

 

Αναζητείστε αξιολογημένους επαγγελματίες φροντίδας και νιώστε ασφάλεια: Το SAFECARE είναι μία εξελιγμένη πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος