Πόσο σημαντικό είναι ένα κατοικίδιο, για τους ηλικιωμένους;

Για τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι η ανάγκη για συντροφιά είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνεισφορά ενός κατοικίδιου στην συγκατοίκηση με έναν ηλικιωμένο παίζει σπουδαίο ρόλο. Τα οφέλη μέσα από αυτή τη συμβίωση είναι πολλά, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Η συντροφιά των κατοικίδιων δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύπτει τυχόν απουσίες της στενής οικογένειας ή φίλων αλλά μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα με ένα ιδιαίτερο τρόπο π.χ.

 

  • Μειώνεται η συχνότητα των ραντεβού σε γιατρούς (ψυχίατρους, ψυχολόγους)
  • Μειώνεται γρηγορότερα το στρες που σχετίζεται με το πένθος
  • Έχουν μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα
  • Νιώθουν λιγότερη μοναξιά και φόβο
  • Βοηθούν στην αύξηση της εξισορρόπησης της πίεσης
  • Βοηθούν στην αύξηση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
  • Βοηθούν στην καθημερινή δραστηριότητα
  • Βοηθούν στην μείωση του στρες

 

Τα οφέλη από την ύπαρξη ζώων στη ζωή των ηλικιωμένων είναι πάρα πολλά και κοινώς αποδεκτά από ιατρικές κοινότητες, συλλόγους, ιατρικές έρευνες κλπ.  Η ευθύνη που χρειάζεται για τη φροντίδα των κατοικίδιων χαρίζει ένα ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων, κρατώντας τους ενεργούς και χαρούμενους. Η ανάγκη για καθημερινή βόλτα, η τροφή, η καθαριότητα που χρειάζονται τα ζώα, μπαίνουν στο ημερήσιο πρόγραμμα των ηλικιωμένων και βοηθούν να περνούν οι ώρες τους ευχάριστα και δημιουργικά.

 

Θυμηθείτε! Τα κατοικίδια  έχουν ανάγκη από φροντίδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και η παρουσία τους θα εμπλουτίσει την καθημερινότητά σας προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης, χαράς, ξεγνοιασιάς, ανακούφισης.

Δεν έχετε κατοικίδιο ακόμα; Μήπως ήρθε η ώρα να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο; Μπορείτε να απευθυνθείτε στις: Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ), Στέγη Ζώων του Δήμου Αθηναίων.

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος