6 θέσεις εργασίας για συνταξιούχους

Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν μια άνετη ζωή μόνο με τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές. Παρόλο που πριν την συνταξιοδότηση τους ένιωθαν ‘’βαριά τα δεσμά’’ της εργασίας, μόλις σταμάτησαν να δουλεύουν, άρχισαν να βαριούνται, να νιώθουν μοναξιά, ή  να νιώθουν την έλλειψη σκοπού στη ζωή τους χωρίς δουλειά. Επιπλέον, οι πολλές υποχρεώσεις και τα έξοδά τους καθιστούν αναγκαία την αναζήτηση επιπλέον πηγών εσόδων.

Ποιες είναι λοιπόν μερικές από τις πιο συνηθισμένες μορφές εργασίας που επιλέγει ένας συνταξιούχος; Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για 8 ευκαιρίες καριέρας που μπορείτε να έχετε ως συνταξιούχος.

Λογιστής

Οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν καταρτισμένο σε οικονομικά προσωπικό, οπότε η οργάνωση και η τήρηση των οικονομικών-φορολογικών αρχείων συχνά πέφτει στον ιδιοκτήτη. Ένας οργανωμένος συνταξιούχος με βασικές γνώσεις οικονομικών μπορεί να διεκπεραιώσει χρέη βοηθού λογιστή και να ανακουφίσει από το άγχος των παραστατικών, των εσόδων και των εξόδων τον ιδιοκτήτη. Πιθανότατα θα χρειαστεί να εργαστείτε μόνο 3 ή 4 μέρες το μήνα για κάθε πελάτη, ανάλογα με τον αριθμό των πωλήσεων και των εξόδων που έχουν. Η γνώση ενός λογιστικού προγράμματος μπορεί να είναι πλεονέκτημα εάν την έχετε, αλλά δεν είναι απαραίτητη.

Παιδική φροντίδα

Ένας συνταξιούχος μπορεί να εργαστεί με παιδιά με υπευθυνότητα, είτε πρόκειται για την φύλαξη είτε για την διασκέδαση τους. Μπορεί επίσης να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που θα συναντήσει και είναι σίγουρα πιο υπεύθυνος από κάποιον φροντιστή που βρίσκεται σε νεαρή ηλικία. Ταυτόχρονα, η φροντίδα παιδιών είναι πηγή χαράς και αναζωογόνησης και για τον ίδιο τον ηλικιωμένο. Μια σχέση win-win!

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Πολλές μικρές αλλά και μεγal;yterew επιχειρήσεις προσλαμβάνουν συμβούλους μερικής απασχόλησης για εργασία σε βραχυπρόθεσμα έργα. Αν η προηγούμενη εργασία σας είχε σχέση με επιχειρήσεις και προσφέρατε συμβουλευτική εργασία, θα μπορούσατε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα προσφέροντας τις συμβουλές και τις γνώσεις σας σε άλλες εταιρείες.

Βοηθός ΑΜΕΑ

Ως Βοηθός ΑΜΕΑ θα μπορούσατε να είστε πολύ χρήσιμοι για την φροντίδα κάποιου ασθενή. Εφόσον επιλέξετε αυτό το επάγγελμα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και προσοχή τόσο στην παροχή βοήθειας όσο και στην προσωπική υγιεινή του ατόμου που θα αναλάβετε. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σας ζητηθεί και η βοήθεια στην φαρμακευτική αγωγή . Σε αρκετά περιστατικά δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο σχετικό πτυχίο ή προηγούμενη εργασιακή εμπειρία για να εργαστείτε ως βοηθός ΑΜΕΑ. Μια ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η απασχόληση είναι ότι χρειάζεται μεγάλα αποθέματα υπομονής, που συνήθως διαθέτουν οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις

Οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις δεν έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς (budgets) για τις προσλήψεις εργαζομένων, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις προτιμώνται στελέχη που ενδιαφέρονται να εργαστούν με μερική απασχόληση αλλά να διαθέτουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία π.χ.  στον διοικητικό τομέα, ή υπεύθυνος μάρκετινγκ ή συντονιστής επικοινωνίας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία εργασίας για όσους επιθυμούν να κάνουν πολλές νέες γνωριμίες και θέλουν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους τους.

Εκπαιδευτικοί

Πολλά ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια προσφέρουν προγράμματα προετοιμασίας για μελλοντικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπου μπορείτε να βοηθήσετε στην εκπόνηση εργασιών ή στις λύσεις ασκήσεων. Οι εργασίες για μεταπτυχιακές σπουδές είναι υψηλού επιπέδου, γεγονός που μεταφράζεται σε αρκετά χρήματα για τους ‘’καθηγητές’’ του μαθήματος. Μπορείτε ακόμα να απασχοληθείτε στην μελέτη και προετοιμασία παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάλογα με τις γνώσεις σας.

 

 

 

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος