Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά.

Η πρώτη μέρα του χρόνου μάς βρίσκει πάντα συγκεντρωμένους στο σπίτι γύρω από το στολισμένο δέντρο γεμάτο δώρα, μυρωδιές από το ψητό στο φούρνο και τα γλυκά στις πιατέλες, και μια διάχυτη ατμόσφαιρα χαράς, ελπίδας και ανυπομονησίας. Τα παιδιά προσπαθούν να μαντέψουν αν ο Άγιος Βασίλης ανταποκρίθηκε στα επιθυμίες τους, οι παππούδες καμαρώνουν και χαμογελούν, και οι γονείς ανάμεσα σε προετοιμασίες φαγητού και «όχι τώρα τα δώρα, να έρθει και η θεία με τα ξαδερφάκια πρώτα» βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Παρόλο που αυτές οι γιορτινές μέρες έχουν μια συνήθεια και μια επανάληψη, κάθε χρόνο οι στιγμές είναι μοναδικές. Τί θα λέγατε όμως να προσθέσουμε μια νέα πινελιά στη φετινή οικογενειακή συγκέντρωση;

  • Ζητήστε έγκαιρα από τα παιδιά να ετοιμάσουν ένα «μυστικό δώρο» για να χαρίσουν σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο εκτός της οικογένειας. Είναι σημαντικό να διαλέξουν μόνα τους το άτομο και να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι «ανταλλακτική», δεν θα πρέπει δηλαδή να περιμένουν ανάλογη κίνηση και από τον παραλήπτη του δώρου. Μόλις τελειώσει το οικογενειακό τραπέζι, μπορείτε να πάτε μαζί να το παραδώσετε.
  • Είναι σπουδαίο να κάνουμε και τους παππούδες ενεργά μέλη της γιορτής. Εκτός από την πολύτιμη βοήθειά τους στις προετοιμασίες, μπορούμε να τους παροτρύνουμε να μας διηγηθούν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια, να μοιραστούν μαζί μας ήθη και έθιμα της γενέτειράς τους, να μας πουν το μυστικό για την τέλεια βασιλόπιτα.
  • Μπορούμε να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Με τυφλόμυγα, αγαλματάκια ακούνητα, διαγωνισμό χορού, παντομίμα, αστείες ιστορίες που προκύπτουν από σκόρπιες λέξεις που θα γράψει ο καθένας μας σε χαρτί και θα τις ενώσει με του διπλανού του, έχουν μεγαλώσει όλες οι γενιές και κανείς δεν βαριέται ποτέ.
  • Φροντίστε να έχετε αγοράσει ένα μεγάλο καμβά ή χαρτί και ζωγραφίστε όλοι από κάτι, γράψτε μια ευχή, πείτε πώς αισθάνεστε. Δεν χρειάζεται σκέψη και όμορφες λέξεις, ο αυθορμητισμός είναι πάντα το μυστικό. Και όλοι μαζί καμαρώστε το έργο σας που θα στολίζει το σπίτι και θα ζεσταίνει τις καρδιές σας για όλο το χρόνο.
  • Προσθέστε ένα πρωτότυπο δώρο στον τυχερό του φλουριού της βασιλόπιτας. Ένα κέντημα από τα χέρια της γιαγιάς, ένα γράμμα από τον παππού με ευχές, σπόρους για το πρώτο φυτό της χρονιάς, ένα εισιτήριο για ξενάγηση σε μουσείο, μια δωρεάν είσοδο σε ένα λούνα παρκ ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και αρέσουν σε όλους πολύ.

Η λίστα μπορεί να γίνει μεγαλύτερη, οι ιδέες ευτυχώς δεν τελειώνουν ποτέ! Μοιραστείτε μαζί μας τις ωραιότερες στιγμές από την φετινή σας Πρωτοχρονιά και κρατήστε θησαυρό τα συναισθήματα, τις νοσταλγικές στιγμές των μεγαλύτερων και τον ενθουσιασμό των μικρότερων. Όσο για εμάς, την ομάδα της www.paramana.eu και της  www.safecare.gr σας ευχόμαστε υγεία, αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα για τη νέα χρονιά που έρχεται και, όπως πάντα, είμαστε δίπλα σας για όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν την οικογένειά σας να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για οικογενειακές συγκεντρώσεις οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Χρόνια πολλά!

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος