Προετοιμάστε το σπίτι σας 1 εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα 

 

Όταν σκέφτεστε να καθαρίσετε το σπίτι σας, τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό;  να βάλετε  ρούχα – πιάτα στο πλυντήριο, να σκουπίσετε, σφουγγαρίσετε ή να ξεσκονίσετε; Ε! λοιπόν μάθετε ότι δεν είστε οι μόνες, σχεδόν όλες οι νοικοκυρές, σκέφτονται πόσο ωραίες είναι οι μέρες των Χριστουγέννων, πόσο κόσμο θέλουν να καλέσουν  στο σπίτι τους, πόσους φίλους ή συγγενείς θα δουν. Αλλά ταυτόχρονα σκέφτονται και τι γίνεται με το καθάρισμα; Πόσες ώρες θα χρειαστεί να καθαρίσετε, υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να σας βοηθήσει και πως θα είστε ξεκούραστες για να απολαύσετέ όλα τα παραπάνω;

 

Ηρεμήστε! Σας έχουμε καλά νέα! Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για να καθαρίσετε το σπίτι σας σαν επαγγελματίας, σε λιγότερο χρόνο από όσο νομίζετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα και γρήγορα βήματα – και αποκτήστε εύκολα ένα πεντακάθαρο σπίτι.

 

Ξεκινήστε από τους πιο δύσκολους χώρους, αυτούς που απαιτούν περισσότερο χρόνο, συνεχίστε με την κουζίνα και αφήστε τελευταία την αλλαγή των σεντονιών και το άπλωμα των ρούχων.

 

  • Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο ψυγείο

Πριν αγοράστε τρόφιμα για τους καλεσμένους σας μήπως να κοιτάξετε τι τρόφιμα υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σας και τις ημερομηνίες λήξης αυτών. Τις ημέρες των Χριστουγέννων το ψυγείο είναι συνήθως, πιο γεμάτο από ποτέ. Προετοιμαστείτε!  κάντε χώρο για όλα τα καλούδια που θα αγοράσετε ώστε να μην ψάχνετε που θα τα βάλετε τελευταία στιγμή .

 

  • Οργανώστε το χρόνο σας

Η καθαριότητα του σπιτιού σας δεν πρέπει να διαρκέσει όλο το σαββατοκύριακο. Θυμηθείτε, πρέπει να αφιερώσετε επαρκή χρόνο για να ολοκληρώσετε κάποια δουλειά που έχετε επιλέξει χωρίς να υπάρξουν διακοπές π.χ. να πάρετε τα παιδιά από μια δραστηριότητα και αφού είναι στο δρόμο σας να σταματήσετε στο φούρνο και για το ψωμί.

 

  • Χρησιμοποιήστε σωστά τα προϊόντα καθαρισμού

Σίγουρα, πολλές από εσάς έχετε δει στον καθρέφτη του μπάνιου αυτές τις στρογγυλές γυαλάδες που έχουν μείνει από τη μη σωστή χρήση του καθαριστικού. Οι περισσότερες  έχετε χρησιμοποιήσει δεκάδες καθαριστικά, τα οποία τελικά δεν είναι κατάλληλα για όλες τις επιφάνειες που αναγράφονται. Επενδύστε χρόνο για να αγοράσετε σωστά και κατάλληλα καθαριστικά, ώστε να μην χάνετε χρόνο να ξανά- καθαρίσετε.

 

  • Επιλέξτε φυσικά προϊόντα

Εάν ανησυχείτε για τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού και προτιμάτε φυσικά προϊόντα για εσάς και τα παιδιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι για σκληρές επιφάνειες, ή  λεμόνι για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές ή να αντικαταστήστε τα σκληρά καθαριστικά για το  φούρνο  με μαγειρική σόδα.

 

  • Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μετά το καθάρισμα του σπιτιού από το να δημιουργήσετε ¨Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα¨. Ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά, βάλτε τη μουσική που σας αρέσει, φρέσκα λουλούδια στο βάζο και τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έτοιμες!

 

Σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε,  εάν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, υπάρχει πάντα η  βοήθεια από επαγγελματίες (Οικιακές Βοηθούς).  Ακόμα κι αν ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ ‘’σφιχτός’’ ώστε να μην την καλείτε τακτικά, σκεφτείτε ότι μια τέτοια βοήθεια θα ελευθερώσει λίγο από τον δικό σας πολύτιμο χρόνο, θα σας γλιτώσει από πολλή κούραση και τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο μεγάλη η δαπάνη μιας και, όταν το σπίτι καθαρίζεται με λεπτομέρεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα κάνει τη καθημερινή σας συντήρηση πολύ πιο εύκολη και αποδοτική (θα μειωθεί μέχρι και σε 1/5 ο απαιτούμενος χρόνος).

 

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος