Τα γλυκά της μαμάς

Όσο και να έχουμε μεγαλώσει, μια επίσκεψη στο πατρικό μας, πάντα έχει νοσταλγική διάθεση και πολλές αναμνήσεις. Η διακόσμηση μιας άλλης εποχής, τα σεμεδάκια φροντισμένα σε κάθε επιφάνεια, παλιά φωτιστικά, πλεγμένες στο χέρι κουβέρτες και τόσες μυρωδιές…αχ αυτές οι μυρωδιές! Φρέσκα λουλούδια στο βάζο που η ευωδιά τους ανακατεύεται με αυτή του πράσινου σαπουνιού και του ξυδιού για την καθαριότητα, ψητό κρέας στο φούρνο που ετοιμάζεται για το Κυριακάτικο τραπέζι και μηλόπιτα που κρυώνει στο παράθυρο της κουζίνας, κάτω από τις δαντελωτές κουρτίνες. Ποιο σπίτι άραγε είναι περισσότερο «σπιτικό» από αυτό της παιδικής μας ηλικίας;

Ίσως γι’ αυτό τα γλυκά της μαμάς δεν μοιάζουν με κανένα άλλο. Γιατί εκτός από ζάχαρη και αλεύρι, περιέχουν απέραντη αγάπη και μοναδικό νοιάξιμο. Μια καλή ευκαιρία λοιπόν, για ουσιαστικό χρόνο με την μητέρα μας που μεγαλώνει, είναι να ετοιμάσουμε μαζί ένα από τα υπέροχα γλυκά της. Να γίνουμε για λίγο μαθητές δίπλα της, να μάθουμε τα μυστικά της, να ακούσουμε για πολλοστή φορά γιατί το παχύ βούτυρο είναι πολύ καλύτερο από «αυτά τα ξενόφερτα light» και να ζυμώσουμε παρέα με γυμνά χέρια και όχι με γάντια γιατί «πώς θα καταλάβεις ότι η ζύμη είναι έτοιμη;». Να αφιερώσουμε χρόνο, χωρίς κοίταγμα στο ρολόι και να πιούμε το ελληνικό καφεδάκι έχοντας σαν μόνη έγνοια αν ρόδισε το γλυκό για να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του φούρνου.

Επειδή όμως, μπορεί να μένουμε σε άλλη πόλη ή οι υποχρεώσεις μας να είναι πολλές και η μητέρα μας να θέλει να μας περιμένει για το Σαββατοκύριακο έχοντας τα πάντα έτοιμα, αλλά παρόλα αυτά να χρειάζεται βοήθεια, υπάρχει πάντα η Safecare. Με την υπηρεσία του περιστασιακού βοηθού ή της καθαριότητας On call, μπορείτε να παράσχετε στους δικούς σας την  βοήθεια που έχουν ανάγκη, απλά καλώντας στο 2102204184 ή στέλνοντας email στο info@safecare.gr  Και αν βρεθεί χρόνος για ζαχαροπλαστική, απλά απολαύστε τον, πίνοντας ταυτόχρονα το καφεδάκι στο τραπέζι της κουζίνας μαζί της.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος