Το Μυστικό της Νίκης 2 –«Η περιπέτεια του Βίκτωρα» Συμβουλές που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποφύγουν τη σεξουαλική παρενόχληση!

Είναι πολύ σημαντικό, όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου να παρακολουθήσουν αυτό το video για τη σεξουαλική κακοποίηση. Το μυστικό της Νίκης 2 -«Η περιπέτεια του Βίκτωρα», είναι μια εξαιρετική αφηγηματική ιστορία κινουμένων σχεδίων στα Ελληνικά, που αγγίζει και ευαισθητοποιεί κάθε παιδική ψυχούλα, με στόχο να κάνει κατανοητό τον τρόπο προστασίας από οποιαδήποτε απειλή σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Βίκτωρας, το καινούργιο μέλος της ομάδας, όπως και η Νίκη σε προηγούμενα επεισόδια, δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα άλλο παιδί ηλικίας 16 ετών που προσπαθεί να τον πείσει πως ότι και αν συζητούν για τη φιλία τους πρέπει να μείνει μυστικό.

Ξέρει όμως τους κανόνες του εσώρουχου και μπορεί  να προστατεύσει τον εαυτό του. Έχει μάθει πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε πρέπει να το πει στη μαμά ή στη δασκάλα και πότε όχι, πότε πρέπει να δέχεται ένα δώρο και πότε όχι, πότε να αποφύγει μια κατάσταση που τον ενοχλεί ή απειλή την ασφάλεια του.

Η ιστορία του Βίκτωρα έρχεται να διδάξει όλα τα παιδιά, πως όταν κάποιος τα παρενοχλεί πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους και να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν σε  κάποιο ενήλικα. Τα παιδιά μέσα από αυτή την ιστορία μαθαίνουν πως το σώμα τους ανήκει με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό τρόπο.

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση δεν έχει ηλικία ούτε φύλο, είναι ένα φαινόμενο χωρίς διακρίσεις και σε πολλές περιπτώσεις ο θύτης βρίσκεται στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να προστατεύσουμε τα παιδιά δίνοντας τους τη δύναμη της γνώσης.

 

Ας μάθουμε στα παιδιά τον κανόνα του εσωρούχου

-Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεχωρίζουν τα καλά από το κακά μυστικά και να θυμούνται πως δεν υπάρχει καλό μυστικό όταν μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα

-Ας μάθουμε στα παιδιά να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό άγγιγμα

 

safe-pos-leitourgei

 

Αναζητείστε αξιολογημένους επαγγελματίες φροντίδας και νιώστε ασφάλεια: Το SAFECARE είναι μία εξελιγμένη πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών.

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος