Είμαι μαμά και την Ημέρα της Μητέρας! Θα ήθελα…

 

Είμαι και η ίδια μαμά και κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, θυμόμαστε τις μητέρες μας. Ωστόσο, κάθε χρόνο αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα: Τι πρέπει να κάνω για την Ημέρα της Μητέρας; Πώς μπορώ να δείξω στην μαμά μου την αγάπη μου; Μερικές φορές, για να είμαι ειλικρινής, κολλάω. Φέτος λοιπόν σκέφτομαι: Τι διαφορετικό μπορώ να κάνω για την Ημέρα της Μητέρας; Τι θα κάνει τη μαμά μου να νιώσει ξεχωριστή;

Εάν έχετε και εσείς τις ίδιες ανησυχίες, ελάτε να δούμε μαζί 3 πράγματα που σίγουρα θα ήθελαν οι περισσότερες  μαμάδες:

 

  1. Απαλλάξτε την από τα καθήκοντά της.

Είμαι σύζυγος,  μητέρα 2 παιδιών, “μαμά κουταβιών”, εργαζόμενη και  νοικοκυρά. Όπως όλες οι μαμάδες, είμαι απασχολημένη 24 ώρες. Απασχολημένη γιατί πρέπει να μεταφέρω  τα παιδιά στο σχολείο, στις δραστηριότητες, να τα διαβάσω, να καθαρίσω, να συμβουλεύσω,  να παρηγορήσω, να δουλέψω σε μια δουλειά, όπου χρειάζεται να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε μέρα!

Μερικές φορές σκέφτομαι εάν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μου πει ο σύζυγος μου “Σ’ αγαπώ” και απαντώ, υπάρχει: θα ήθελα μια φορά, όταν επιστρέψω  από την δουλειά,  να βρω, το σπίτι καθαρό, τα παιδιά διαβασμένα και ένα πιάτο φαγητό.

Είναι λίγες οι φορές που ο γιος ή η κόρη μου κάνουν  δουλειές χωρίς να το έχω ζητήσει. Την Ημέρα της Μητέρας λοιπόν, θα ήθελα να με απαλλάξετε από τις συνηθισμένες δουλειές του σπιτιού.

 

  1. Γράψτε της ένα ποίημα.

Όταν ο γιος μου πήγαινε στην Τέταρτη Δημοτικού έγραψε ένα ποίημα για μένα:

Τα μάτια της μαμάς είναι τόσο λαμπερά και μπλε, σχεδόν τυφλά.

Οι αγκαλιές της είναι τόσο ζεστές που μπορούν να φωτίσουν μια φωτιά.

Τα φιλιά της είναι τόσο μαλακά και ζεστά, σαν του ήλιου τη φωτιά.

Ακούω πώς νιώθει η οικογένειά μου για μένα και νιώθω ευλογημένη, είναι το καλύτερο δώρο. Όταν ήμουν σε  μικρότερη ηλικία αναρωτιόμουν γιατί η μαμά μου έλεγε:  σπιτικό σημαίνει κάτι περισσότερο από “κάτι” που αγόρασε ο μπαμπάς! τώρα καταλαβαίνω.

 

  1. Θυμηθείτε κάτι που αγαπά.

Είτε πρόκειται για ένα κόσμημα που το θέλει  πολύ καιρό τώρα, είτε για τα αγαπημένα της σνακ, είτε αφήστε τη μόνη στο σπίτι  για μια ώρα, το δώρο θα θυμίσει στη μαμά σας  πόσο καλά την ξέρετε και ότι την σκέφτεστε. Τι αγαπά η μαμά σας περισσότερο; Να είστε δημιουργικοί!

Πριν ένα χρόνο την Ημέρα της Μητέρας, ο σύζυγός μου με εξέπληξε ευχάριστα, αφού μου έφερε δώρο 3 κάδρα με φωτογραφίες  πλαισιωμένες από εμένα και το γιο μου. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μιας μονοήμερης εκδρομής στην παραλία. Ο σύζυγός μου ήξερε ότι θα ήθελα κοιτάζοντας τις φωτογραφίες  να θυμάμαι μια φοβερή μέρα.

 

Να! Λοιπόν τι θα ήθελα την Ημέρα της Μητέρας.

safe-pos-leitourgei

Γνωρίστε το safecare

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βρουν τον Ιδανικό άνθρωπο νιώθοντας ασφάλεια ώστε να συνεργαστούν μαζί τους είτε στην Επιχείρηση είτε στο Σπίτι τους και τους επαγγελματίες να βρουν περισσότερες, ευκολότερες αλλά και ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Γίνετε μέλος